JULIA ROSÉN

spread a little light

Kategori: the daily news



Fullt ös hela dagen, tre hästar ridna, den ena jobbigare än den andra så nu stupar jag i säng. Imorgon blir det hoppträning med GT. Film kommer om det inte ser allt för galet ut! God natt

ramsbrock part 2

Kategori: Ramsbrock - Germany 2011

veckans första dag

Kategori: the daily news

HEJA 2B!! Vi vann duellhoppningen. Julia, Matilda och jag!! :D


Måndag, skönt att det är över. Jobbigaste dagen på hela veckan. Men min underbara klass gör det lite lättare så det är bra. Efter skolan hämta pappa upp mig och vi åkte till Väla och köpte det sista till Italien. Vi ska nämligen om cirka 3 veckor bila ner till Italien för en skidsemester. Ska bli kul då jag aldrig varit på en skidsemester. När vi var klara på Väla körde vi till fritids och hämta Stella. Sen vidare till stallet och Stella fick mata Lorett med morötter vilket var uppskattat både från lillasyster och ponny :) När dom hade åkt mocka jag till GT och sen red jag han i ridhuset ungefär 40 min väldigt intensivt. GT är en häst med mycket energi och han behöver därför ridas mycket. Men det gick jättebra, han är så himla mjuk och fin nu och det är stor skillnad från när jag först red honom så det är jättekul! Nu i veckan blir det kanske till och med nån hoppträning. Men vi får se, nu tänkte jag gå och lägga mig så jag får sova ganska många timmar inatt. Imorgon har jag engelska b, projekt och företagande och ridning :) god natt

Golden Touch

Kategori: the horses

Jag på Golden Touch igår!

Idag red jag endast en häst och det var GT. Tredje gången jag red honom men redan nu kände jag skillnad. Mycket mjukare och lösgjordare sen tidigare så det var jättekul. Imorgon åker jag till stallet på förmiddagen så skrittar kanske ut en runda. Lorett ska ju inte gå föräns på showen kl 19.00. God Natt

thank god its friday

Kategori: Allmänt

söt klass
Hemma från skolan nu! Ganska skönt med endast två lektioner. Nu ska jag stoppa i mig lite mat, byta om och ta moppeen ut till stallet. Idag ska jag endast rida GT så blir ganska lugnt. Sen åker jag hem till mamma. Imorgon är det dags för Show/Öppet Hus /Jubileum på skolan. Öppet Hus börjar 16.30 och vi håller till på Helsingborgs Fältrittklubb! Dags att dra.

before I die

Kategori: julia

Live in a penthouse. See the golden gate bridge. Say "I do". Learn fluent Italian. Own a pair of Louboutins. Take my kids on an amazing vacation. Donate a large amount of money to cancer research. Have a bonfire. Have my father walk me down the aisle. See Beyonce live. Star in a movie. Be in two places at once. Find the end of the rainbow. Go to prom. Write something in wet sement. Change the world. Conquer my fears. Have a dog. Pursue a dream for my mom. Live in an apartment in downtown Manhattan. See gay marriage be legalized wverywhere. Buy all the gumballs out of the machine. Publish a book. Ride a horse on a beach. Take a homeless person out to dinner. Study in Hawaii. Go to a college party. Ride in a helicopter. Be on Ellen Degeneres show. Develop a british accent. Pay for a strangers groceries. Move out on my own. Change someone's life. Live.

dagens tävling

Kategori: tävlingar

Idag var vi i Flyinge för att hoppa en regional LB & LA. Kom dit strax innan tio, gick banan, tog ut Lorett och började rida fram. Väl på framhoppningen så kändes hon jättefin, lagom laddad! Det var en lång bana, 1-9 i grunden med två kombinationer och 10-14 med en kombination i omhoppningen. Vi fick till en jättebra runda, Lorett kändes jättefin och jag red ordentligt, dubbelnolla och en femte placering!
Därefter blev det en dels väntetid till LA-klassen. Efter att ha gått banan och kollat på dom andra som red var jag väldigt osäker på om jag skulle in och hoppa överhuvudtaget. Sen jag kom hem från USA i somras har vi hoppat 4 LA sammanlagt och det har inte gått speciellt bra i någon av dom, men då Lorett har varit klockren i dom senaste LB-klasserna tänkte vi att vi iallafall kunde gå in och prova, så det gjorde vi. Men jag kände redan på framhoppningen att hon var trött sen första klassen. Men vi fick till några fina språng iallafall så vi gick in på banan bara för att testa och hoppa några hinder. Hoppa ettan bra men sen när vi kom till tvåan som var en maxad oxer fick vi inte till någon bra väg från ettan då det låg lite på båge så Lorett la in handbromsen. La en volt för att komma på det igen men då kände jag att vi inte låg bra så vände bort - blev utesluten men hoppa ettan igen innan vi gick ut. Ganska besviken men kände ändå att det var det rätta att göra, vända bort då jag kände att Lorett inte var helt hundra plus att hon var trött och hade säkert lite mjölksyra. Men over all så är jag nöjd med dagen!
Nu hoppar jag i säng - skola imorgon!

rolling in the deep

Kategori: the horses

Bild sedan förra helgen då vi vann en 1 meters hoppning! :)
Lördag och helg. Skönt! Första riktiga skolveckan på åtta veckor är avklarad, förutom ett nytt dumt schema är det skönt att vara tillbaka och träffa alla kompisar! Idag har jag tre hästar som ska ridas, 2 boxar ska mockas och grejer ska putsas till tävlingen imorgon (fyra kvar...) Over and out!

sorry about that

Kategori: Allmänt

Innan utgång förra helgen!
Här var det tomt och tråkigt, sorry 'bout that! Men kom somsagt hem från Norge i måndagskväll, att lämna Sofie och massa nya vänner var inte kul men förhoppningsvis kommer Sofie till mig till våren eller så åker jag en vända till henne igen, kan inte vara ifrån varann såhär länge igen!
Efter fem timmars sömns begav jag mig på tisdagsmorgonen till traktorkörningen och återförenades med halva klassen, kul å träffa dom igen! Så hela veckan har jag kört traktor och bra har det gått. Vad har jag mer gjort? Hopptränat, dressyrtränat, övningskört, kört på motorväg för första gången i mitt liv (vilket förövrigt gick perfekt), kollat på ponny SM på skolan med klasskompisar och tävlat!! Men mer om det senare ikväll!

two hours left

Kategori: party.

Här får ni två bilder innan vi drog ut i lördags. Först började vi med middag på en spansk resturang inne i Levanger, fast dom hade inte öppnat än så vi fick komma dit och testa maten gratis! Därefter blev det lite förfest, musik och dans. Vid tolv, halv ett drog vi vidare till stans enda nattklubb "Banken" och dansa där tills stängning. En bra kväll men blev tyvärr ett litet tråkigt avslut på slutet men men, thats life!
Nu ska vi äta middag och om en timme kör vi till flygplatsen! Vi hörs i Sverige. puss på er

utgång

Kategori: party.

Såhär roligt hade vi igårkväll när vi satt och lekte med min dator. Men ikväll lämnar vi datorerna hemma och drar ut för lite party. Vi hörs! (och för er som undrar så åker jag hem på måndag!)