JULIA ROSÉN

första skolveckan avklarad

Kategori: Allmänt

Och än en gång har det blivit ett långt uppehåll.. men nu får ni en liten update om mitt sverige-liv.

Skolan har dragit igång, jag går på Helsingborgs Ridgymnasium i åk 2 och jag trivs väldigt bra. Jag har tränat mycket på gymmet, löpning framförallt då jag och mamma ska på tisdag ner till Malmö och springa i-Form loppet. Min lilla ponny lever och mår bra! Vi var i tisdags och hoppträna för Chanette då det inte gått så bra på tävlingarna. Lorett var klockren och Chanette undra vad problemet var, ja det kan man fråga sig! 

I torsdags flög Jonna ner till Spanien och farmors hus för en veckas semester. Så nu har jag Lorett själv i en hel vecka, myyys! I fredags red vi lektion för Lotta och Lorett var jättefin, verkligen jättefin så det var kul. Vi red mycket volter, öppna, skänkelvikningar, mycket basic som Lorett kan men bra att repetera. Igår fick hon vila då vi hade världens oväder, regna sjukt mycket så åkte bara ut och pussa lite på henne och mocka! Var även på nya Väla med pappa, Stella och Tina. Köpte lite nya träningskläder från Stadium och en jacka från H&M.

Idag var jag i stallet vid halv 10, mocka, bytade täcke och byta vatten. Ska tillbaka dit snart igen för att rida och fika halv fyra med Annie, Tina, Emma, Anna och kanske någon mer :) Annie fyllde 17 år igår så ska ha lite"kalas" haha. Later alligators

två helger kvar

Kategori: the daily news

Kom hem från stallet idag runt halv nio tiden, övningskörde hem och det gick mycket bra! Har sedan dess gått runt här hemma och myst i min one piece. Sitter just nu ute i köket, skriver lite i min nya almanacka och skypar med lite kompisar från USA. Även tittat på flygbiljetter, hitta en för ungefär 6000 kr till USA (Iowa) tur och retur v. 44 på höstlovet och en samma vecka till Norge för 960 kr. Just nu lutar det åt att jag väljer Norge på höstlovet och USA i mars nästa år i samband med min praktik om allt går som jag vill! Nu: sängen

gårdagens hoppträning

Kategori: träning ger färdighet

Här kom lite bilder från gårdagens hoppträning, tyvärr blev den inflyttad pga ridlägerbarnen hade flyttat in alla hinderna. Lite synd då det hade varit bra för oss att träna på stor bana då vi på lördag åker till Frosta och hoppar 105, 110 på gräsbana. Men träningen gick bra ändå, hoppa bana. Första gången 100 cm ungefär och andra gången blev det 110. Lorett kändes fin så vi får hoppas det går bra på lördag.

lite text

Kategori: Allmänt

Igår blev Lorett tömkörd av Jonna, gick mycket bra och jag stack till gymmet och svettades. Idag var jag i stallet vid 12-tiden, trimma Syrah i ridhuset som idag var riktigt fin, vi träna mycket på att flytta sidvärdsrörelser i skritten och övergångar skritt och trav. Galoppen som hon har lite problem med fick jag till ganska bra. När jag var klar i stallet åkte jag hem, duscha och sen körde jag och mamma direkt till Center Syd. Nu är jag hemma igen och ska om en halvtimma tillbaka till stallet för att hoppträna Lorett för Hanna. Min kompis Tina kommer även ta lite bilder med min kamera! Återkommer ikväll med bilder och rapportering.

pictures from my phone

Kategori: pictures from my phone

Jag och min fina lillasyster
Katten
Godispåse och lön jag fick efter att målat Pernillas box
En av mina två prinsessor
Nu ska det fixas lite här hemma, om en halvtimme börjar kalaset för mamma!

ribersborg

Kategori: tävlingar

I onsdags var vi nere på Ribersborg och Malmö City Horse Show för att hoppa en LB, hon hade ju trots allt gått en del i Vetlanda helgen innan. Men jag ville tävla där nere för det är en rolig och annorlunda tävling! Framridning och framhoppning gick jättebra, Lorett var jättefin och jag kände att detta kunde gå riktigt bra. Och visst gick det bra.. fram till hinder nr 4, mellan 3an och 4an var det 23 m och 6 galoppsprång. Vi får bra hopp på trean som är en oxer och ligger perfekt till fyran, ett räcke med vattenmatta under. Men Lorett la i handbromsen och skulle inte hoppa, arg blev jag på henne, hoppa det igen och sen hoppa hon resten av banan. För the thing is att Lorett inte är tittig, hon tycker inte det är högt m.m. Så att hon stannar är bara ren dumhet. Förutom när vi verkligen ligger helt galet (som vi gjorde i Vetlanda) men när jag känner att hon ligger bra och kan hoppa av och sen stannar, det är inte ok!

här var det tomt...

Kategori: tävlingar

Bild tagen av Jessica Hill. New Forest SM Vetlanda 2011
Hej!
Tyvärr blev det aldrig att jag uppdaterade i Vetlanda.. men resultaten har inte heller blivit som vi hade hoppats på. Vi körde hemifrån runt 14-tiden och var framme cirka 18.00. Resan upp gick bra, Lorett stod fint i släpet hela vägen upp! Väl framme packade vi ur släpet, installera Lorett i sin box oxh hängde upp min boxgardin m.m.
Klockan 19.00 var det dags för invigning och det blev motorcykel in och även iår blev jag intervjuad!
I fredags hoppade jag en clear round 100 cm. Nolla och rosett. Red en LA:1 och var hyfsat nöjd, 58 % I lördags var det dressyr och utställning! Red en LB:0 kvart över åtta på morgonen, fick en del missar och 60 % Två utanför placering. Därefter red jag återigen LA:1 men fick den sämsta domaren ever. Lorett kändes och var jättefin men vi blev nersågade totalt.. 51 % På eftermiddagen var det utställning som gällde, vi hoppades såklart på guld då Lorett varit nära att få det nått år men nej 32 poäng och brons.. även här fick vi höra senare att fler folk var missnöjda med utställningsdomarna. Hoppningen sen på söndagen gick bra. I LBn fick vi två riv (mitt fel), sen var jag jätteosäker på om jag ens skulle starta LAn men jag gjorde det och där blev det två stopp, dock inga "dåliga" stopp då jag kände att vi inte låg bra på hinderna! Helt klart jättenöjd med den rundan. Hemma i stallet igen var vi vid 22-tiden.